image/svg+xml
image/svg+xml

Sıkça Sorulan Sorular

1 - İlk ve Acil Yardım Programında derslere devam zorunluluğu var mı?
  • Teorik ve uygulamalı bir dersin en az %70’ine devam zorunludur. Bu koşulu yerine getirmeyen öğrenci, o dersin dönem sonu ve bütünleme sınavlarına giremez. İlk ve Acil Yardım Programı uygulamalı bir alan olması ve mezunların hayat kurtaran girişimlerde bulunması nedeniyle devam zorunluluğu bulunmaktadır.
2 - İlk ve Acil Yardım Programından mezun olunca iş olanakları nelerdir?
  • Mezunlar; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “Paramedik (Sağlık Teknikeri)” unvanı ile çalışırlar. Sağlık kuruluşları başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların acil sağlık hizmeti veren birimlerinde görev yaparlar. İstihdam alanları; Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının Acil Servisleri, 112 Acil İstasyonları, 112 Komuta Kontrol Merkezleri, Özel Ambulans Hizmetleri vb. birimlerdir.
3 -İlk ve Acil Yardım Programından DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile hangi lisans programlarına geçiş mevcuttur?
  • İlk ve Acil Yardım programı öğrencileri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve Hemşirelik lisans programlarına geçiş yapabilirler.
4 -Programdan mezuniyet koşulları nelerdir?
  • Öğrencinin, genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması, Eğitim ve Öğretim programında yer alan tüm zorunlu dersleri başarması, programda öngörülen diğer tüm çalışmaları başarması, toplam 120 AKTS kredilik iş yükünü tamamlaması gerekmektedir.
6 - Sınav değerlendirme protokolü nasıldır?
  • Sınavlar Bartın Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince yapılır ve değerlendirilir. Değerlendirme de Genel Bağıl Ortalama esas alınır. Detaylı bilgi için: https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/40462
7 -Ders içerikleri ile detaylı bilgiyi nereden alabilirim?
  • http://ubys.bartin.edu.tr/AIS/OutcomeBasedLearning/Home/Index?id=330
8 - ÜBYS (Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi)
9 - Yıl içi uygulama alanları nerelerdir?
  • Bartın 112 ambulans istasyonları, Komuta Kontrol Merkezi, Bartın Devlet Hastanesi, Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Bartın Aile Sağlığı Merkezleri
10 -Zorunlu Yaz Stajı var mı?
  • Mezuniyet koşullarını sağlamanız için 30 iş günü zorunlu yaz stajı yapmanız gerekmektedir.
11 - Zorunlu Yaz Stajını nerede yapabiliriz?
  • Gerçekleştirmek istediğiniz ilin 112 ambulans istasyonları, Devlet Hastaneleri, Eğitim Araştırma Hastaneleri veya Üniversite Hastanelerinde gerçekleştirebilirsiniz.